לפני הכל, ודא שיש לך את כל הרכיבים הבסיסיים:
- כד – מומלץ כזה שמיוצר מזכוכית עבה.
- גוף הנרגילה – אלומיניום או נירוסטה עדיפים על פני ברזל.
- צינור – מומלץ צינור סיליקון.
- ראש הנרגילה – חרס או סיליקון, לפי העדפה.
- צלחת הגחלים, מלקחיים, וגומיות אטימה.
- גחלים – טבעיים עדיפים על מהירים.
- טבק לנרגילה.
מילוי הכד הנרגילה
מלא את הכד במים קרים עד שהצינור התחתון שנכנס לכד יהיה שקוע כ 1–2 ס”מ מתחת למים. ניתן להוסיף קוביית קרח לשיפור הקירור כמובן לא להגזים כדי שלא יפריע לתהליך העישון.
הרכבת הנרגילה
- חבר את כל חלקי הנרגילה, וודא שהגומיות אוטמות היטב.
- בדוק אטימות: שאף פנימה מהצינור כשהראש סגור – אם לא עובר אוויר, הנרגילה מורכבת בצורה תקינה.
טבק לראש הנרגילה
- ערבב היטב את הטבק כדי לפזר את הסירופ כדי שיהיה מאוזן.
- מלא את הראש בצורה רכה – לא לדחוס. הטבק צריך להיות מאוורר כדי לאפשר זרימת אוויר תקינה.
- אל תמלא עד הסוף – השאר רווח של כ־2–3 מ”מ מהשוליים, כדי שלא ידבק לנייר כסף.
- כסה את הראש בנייר כסף, חשוב מאוד שנייר הכסף יהיה מתוח כדי שלא יגע בטבק.

הדלקת הגחלים
- אם אתה משתמש בפחם טבעי – השתמש במבער גחלים עד שכל הגחל הופך לאדום לוהט (10–15 דקות).
- אם בפחם מהיר – הדלק עם מצית אך המתן עד שכל הגחל יהיה דלוק.
- הנח את הגחלים על הנייר כסף.
סשן מפנק
- המתן דקה – שתיים לפני השאיפה הראשונה.
- שאף בהתחלה בעדינות וברצף איטי ולאט לאט שאף יותר חזק.
- אם העשן נחלש – הזז מעט את הגחלים או הוסף אחד חדש.
סיכום:
הכנת נרגילה היא אומנות, לא רק טכניקה. ככל שתתרגל, תלמד מה עובד הכי טוב בשבילך – מאיזו תערובת טבק ועד מיקום הגחלים. הקפד על ציוד איכותי, ניקיון קבוע, ותמיד תשאף לסשן רגוע ואיכותי.





